Onze partners

Hier is Gebakje in een Plakje verkrijgbaar

Gebakje in een plakje

WELKOM BIJ GEBAKJE IN EEN PLAKJE, EEN KOUD KUNSTJE...

Lees hier alles over deze unieke traktatie voor bij de koffie die je op elk moment kunt aansnijden vanuit de diepvries. Een restant over, geen probleem, leg het gewoon weer in de diepvries en gebruik het bij de volgende gelegenheid gewoon weer. Benieuwd geworden? Neem contact met ons op of bekijk waar Gebakje in een Plakje, een Koud Kunstje te verkrijgen is.

Smaken en mogelijkheden


Gebakje in een Plakje: Verschillende combinaties

Gebakje in een Plakje - Rumsmaak

Gebakje in een Plakje - Aardbeismaak

Gebakje in een Plakje - Cranberry

Gebakje in een Plakje - Oma´s appelcake

Contact

Contact

Heeft onze website uw interesse gewekt en wilt u meer informatie over Een Koud Kunstje, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Gebakje in een Plakje
Noorderkroon 56
7782 SW De Krim

06-52694507 (Harjo Mulder)
06- 31948043 (Bij geen gehoor)

Over ons

Wie zijn wij...

Wij zijn twee jonge honden (inmiddels ruim de 45 jaar gepasseerd) die na menig dromen, het wisselen van gedachten en een heldere realiteitszin medio 2009 besloten om het niet bij woorden te laten maar nu eindelijk de koe eens bij de horens te vatten. Harjo wilde een cake op de markt brengen die vroeger de plaatselijke bakker Konijnenbelt in De Krim produceerde en die in de wijde omgeving bekend stond als een echte lekkernij.

Bakker KonijnenbeltIn de jaren 50 van de vorige eeuw bestond een kleine bakkerij in het dorp De Krim. Deze plaatselijke bakker, firma Konijnenbelt had in die tijd geen eenvoudig bestaan. Alle middelen werden ingezet om de kost te verdienen, maar één zorg liet zich niet zo eenvoudig oplossen, namelijk het beperken van uitval. Bijna iedere week bleven er wel cakes over. De vraag ontstond dus destijds: Hoe kunnen we cakes hergebruiken zonder ze direct te vernietigen. Na lang wikken, wegen en experimenteren was het idee bij de heer Konijnenbelt geboren en uitgewerkt. Er werd een in lagen opgebouwde cake met crème, gelei en nog een geheime toevoeging geproduceerd. Op het eerste gezicht niets eens zo bijzonder, maar het bijzondere was dat de heer Konijnenbelt de cake zodanig had ontwikkeld dat de cake in de diepvries bewaard moet worden. Hij had een diepvriesproduct ontwikkeld.

En zo maakte de bakker zijn onverkochte cakes ten gelde door deze te verwerken in een nieuw product met een lange houdbaarheidsdatum. Zo lag vooral met het Sinterklaasfeest, de Kerst- en andere feestdagen de diepvries bij de bakker vol met cakes om te verkopen.

In De Krim en omstreken vond de cake dan ook gretig aftrek. Iedereen in het dorp had wel een cake in de diepvries. De jaren 50 van de vorige eeuw kenmerkte zich immers door grote gezinnen met veel gastvrijheid. Men liep zo bij elkaar naar binnen om even te visiten en een bakje koffie of thee te drinken. Met de cake in de diepvries was het dat ook geen enkel probleem om de visite te voorzien van een heerlijke traktatie. De cake werd uit de diepvries gehaald, het gewenste aantal plakjes werd afgesneden en de rest van de cake ging weer terug de diepvries in.

De cake was een ware traktatie

Helaas moest bakker Konijnenbelt zijn bedrijf in 2002 om gezondheidsreden verkopen. In Juli 2009 hebben we onze plannen voorgelegd aan de heer Konijnenbelt. Hij was razend enthousiast, wij kregen van hem het geheime recept. Met het verkregen recept probeerden we eerst zelf de cake te maken, echter dat was ver boven ons kunnen. Na lang zoeken hebben we een bakker gevonden die dit product wel met haar haar oorspronkelijke eigenschappen kon produceren Daarna moest het product nog een naam krijgen en beschermd worden. Achteraf lijkt het allemaal zo eenvoudig maar niets is minder waar. Met vallen en opstaan kreeg ons product zijn vorm, naam, logo en prijs. Sindsdien zijn wij bezig om de cake bekend te maken bij het grote publiek onder de naam Koud Kunstje, gebakje in een plakje

en kunnen we zeggen dat "met een Koud Kunstje, gebakje ineen plakje", wij niets te veel zeggen.

 

Een gebakje in een plakje

Ik ben een Gebakje in een Plakje, een Koud Kunstje. Vanuit een in lagen opgebouwde ambachtelijke cake op basis van roomboter, die is omwikkeld met marsepein, laat ik mij direct vanuit de diepvries graag snijden tot een gebakje in een plakje.

Lees meer ...

Contact

Heeft onze website uw interesse gewekt en wilt u meer informatie over Gebakje in een Plakje, Een Koud Kunstje, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Gebakje in een Plakje
E-mail: info@gebakjeineenplakje.nl
Website: www.gebakjeineenplakje.nl